Köşe, doğru parçalarının birleşim noktasıdır. Noktaları büyük harflerle gösterildiğimizden, çokgenin köşelerini göstermek için de büyük harf kullanırız.
Yukarıdaki üçgenin köşeleri A, B ve C ile gösterilmiştir. Dörtgenin köşeleri ise, K, L, M ve N harfleriyle gösterilmiştir.
Bir çokgenin kenarlarını iki farklı şekilde gösterebiliriz:
Soldaki üçgenin kenarları ilk yöntemle ve sağdaki üçgenin kenarları ikinci yöntemle isimlendirilmiştir. İlk yöntemde hangi harfin önce yazıldığı önemli değildir. Örneğin, AB kenarı, BA şeklinde de ifade edilebilir.
Bir çokgene ait bir kenarın uzunluğunu göstermek için bu kenarı simgeleyen harfleri, “| |” işaretlerinin arasına yazarız. Örneğin, AB kenarının uzunluğunu göstermek için |AB| gösterimini kullanırız.
Açıları ifade edebilmek için iki farklı gösterim kullanabiliriz:
Yukarıda, bir üçgenin iç açılarını ifade etmek için kullanılan iki farklı gösterim görüyoruz.
Yukarıda, bir dörtgenin iç açıları için kullanılan farklı gösterimleri görüyoruz.
Bir iç açının ölçüsünü ... ile gösterebiliriz. Bu gösteriminde parantez içerisine açıyı yazarız. Örneğin,
... açısının ... olduğunu "..." şeklinde gösterebiliriz.
Bir çokgeni ifade etmek için bir köşesinden başlayarak, köşeleri simgeleyen harflerin tümünü art arda yazarız. Yalnız, bu harfleri rasgele sıralamayız. Bir köşeden başlayarak saat yönünde veya ters yönde aynı köşeye ulaşıncaya kadar kenarları takip ederiz. Karşılaştığımız sırayla köşeleri simgeleyen harfleri yazarız.
Yukarıda ABC ve DEF üçgenlerini görüyoruz.
Yukarıda GHIJ ve KLMN dörtgenlerini görüyoruz.